post

Het vermogen te veranderen.

 ‘Verandering’ is als een containerbegrip en dat maakt een inhoudelijke definitie lastig. Verandering is gerelateerd aan begrippen en concepten als ‘organisatie-ontwikkeling’, ‘leren’ en ‘implementeren’. Vaak wordt er van uit gegaan dat veranderen per definitie goed is voor mens en organisatie. Welnee!

Mensen willen wel veranderen maar niet veranderd worden!

Bij verandering gaat het om het varen van een nieuwe koers. Terugvallen, bijstellen en opnieuw beginnen, het hoort er allemaal bij. Vele complexe factoren spelen een rol, zowel op individueel niveau als op team- en organisatieniveau. Iedere organisatie heeft het vermogen om te veranderen, maar toch mislukken nog steeds veel pogingen om succesvol te veranderen.

Strategie en transformatie.

De oplossing! ‘Verandering is de enige constante.’ Maar deze constante zorgt voor een transformatie. In de praktijk is organiseren en managen ook constant veranderen. Steeds meer organisaties streven naar continue ontwikkeling, dus ‘transformatie’.

Het is een continue en integraal proces met niet langer alleen aandacht voor de technische aspecten en de organisatiestructuur. Nee, de persoonlijke kant van veranderen wordt steeds belangrijker. De medewerkers bepalen in grote mate het succes van de route naar succes. Ook dat van hen zelf.

Strategie en transformatie is niet kijken naar wat er allemaal verkeerd gaat. Nee, het is kijken naar het doel en reageren op continue kansen en mogelijkheden. Strategie en transformatie is dé methode die helpt om een verandering te realiseren.

GR ARNO

Wil je weten wat er NODIG is binnen jouw organisatie en hoe Maetwerck daar de hand in kan bieden? Neem gerust contact met me op via +31-0-653 557 313 – arno@maetwerck.nl – www.maetwerck.nl

 

Vermogen | Team | Strategie & Transformatie | Succes |dé methode

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *